ANTALYA / MANAVGAT - Manavgat 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma Yarışması düzenlendi.

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında çocukların sözel dil becerilerini geliştirmeye yönelik yürütülen etkinliğe aileler ve çocuklar aktif katılım gösterip birlikte kitap oluşturuldu ve bilinmeyen kelimeler bulundu.

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında veli toplantısı yapılarak proje hakkında bilgilendirme yapılarak etkileşimli kitap okumaya yönelik bilgilendirme eğitimi yapıldı.

May

Nisan ayı Eğitim Ortamları ve Fiziki Alanı KTS etkinlikleri yapıldı. Okulumuzun bahçesindeki oyun alanları öğrencilerle birlikte boyandı. Yıpranan kaldırım taşları yeni renklerine yine öğrencilerle birlikte boyandı.

Nis

Nisan ayı Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı  KTS etkinlikleri kapsamında öğretmenlerimiz ''Öğretmen Olmak, Bir Cana Dokunmak '' Kitabını okudular. Bir araya gelerek kitabın değerlendirmesini ve incelemesini yaptılar.

Mrt

Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı KTS Etkinliği

Öğrencilerimize şehrimizin doğal, tarihi ve kültürel özelliklerini tanıtmak amacıyla okulumuzda  "Şehrimizin Değerleri" konulu bir pano hazırlanmıştır.

Mrt

Okul kütüphanesinde okul zamanı görevli öğrenciler tarafından kitap alınıp verilmesi sağlanmaktadır. Okul bitiminde 17:00 ye kadar okul memurumuz Fatma Sarıtaş tarafından kütüphaneden kitap alımı yapılmaktadır.

Mrt

Mesleki rehberlik ve kişisel gelişim bağlamında IRAZ DÜRİYE DURAN ANADOLU LİSESİ Bilgisayar öğretmeni İbrahim MASLAK öğrencileri branşı hakkında bilgilendirmiştir.

Mrt

Kalite Takip Sistemi Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı başlığı altında tüm öğretmen ve idarecilerimize yönelik anket, görüşme, gözlem ve tarama teknikleri hakkında bilgi verilmiştir.

Yapılan sunumda sınıf rehber öğretmenleri bilgilendirilip gerekli tedbirler alınmıştır.

Mrt

KTS Mart ayı “Öğrenci Mesleki Gelişim” alanı kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Manavgat İlçe Müdürü İsmail KILIÇ, öğrencilerimize Türk ailesinin geleneksel yapısı, toplumumuzda ailenin önemini anlatmıştır.

Şbt

KTS Mart ayı "Öğrenci Meslekî Gelişim Alanı" etkinlikleri kapsamında, "Başarılı öğrenciler, müftülüklerle iş birliği halinde şehir merkezinde ve köylerde bulunan camilere, Kur'an kurslarına dağıtılarak mukâbele okuma, namaz kıldırma, Kur'an-ı Kerim okuma, ezan okuma, vaaz gibi meslekî uygulamalara katılır" etkinliği olarak öğrencimiz tarafından camide ezan okuma, Kur'an-ı Kerim okuma etkinliği gerçekleştirmiştir.

Şbt

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı Kts Etkinliği olarak öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte şehit kabri ziyareti yapıldı. Bu faaliyet kapsamında şehidimizin ailesinin acılarına ortak olundu. Ayrıca öğrencilerimiz kabir başında Kuran'ı Kerim okuyup canını vatan uğrunda feda eden tüm şehitlerimiz için dua ettiler.

Şbt

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı şubat ayında yapılması planlanan Akademik Gelişim, Kariyer Planlama ve Üniversiteye Hazırlık Alanı ile ilgili okulumuzda 8. sınıflara yönelik deneme sınavı yapıldı. Sonuçları öğrenci ve velilere bildirildi.

Şbt

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılışubat ayında yapılması planlanan "Güvenli İnternet Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması" konulu KTS faaliyeti öğretmen ve okul idarecilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

KTS faaliyeti kapsamında yapılan sunumda BT ve internetin sağladığı olanaklar ve riskleri, çocuk ve gençlerin interneti bilinçli kullanmalarını engelleyen faktörler, kişisel verilerin korunmasına yönelik alınabilecek tedbirlerin üzerinde duruldu.

Okulda internet güvenliği konusunda ortak bir anlayışla hareket edilmesi gerekliliği belirtildi. İnerneti kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsedilerek aksi durumlarda hangi sorunlarla karşılaşılabileceği konusunda farkındalık oluşturuldu.

Şbt

Emekli müftümüz aynı zamanda Manavgat İmam  Hatipliler Derneği Başkanı Mehmet Ali Öz' ün bahçesindeki gül, akşam sefası bitkisinden budama sonucu alınan dalların çelikleme yöntemi ile bahçemizdeki uygun yerlere öğrenciler, öğretmenler, okul idaresi ve Mehmet Ali Öz başkanlığında ekimi gerçekleştirilmiştir.

Katkılarından dolayı İmam Hatipliler Derneği Başkanı Mehmet Ali Öz' e ve emeği geçen bütün öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.