ANTALYA / MANAVGAT - Manavgat 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu

KTS NİSAN AYI ETKİNLİĞİ

Nisan ayı Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı  KTS etkinlikleri kapsamında öğretmenlerimiz ''Öğretmen Olmak, Bir Cana Dokunmak '' Kitabını okudular. Bir araya gelerek kitabın değerlendirmesini ve incelemesini yaptılar.

27-04-202327-04-202327-04-202327-04-202327-04-202327-04-202327-04-2023

Öğretmen Olmak, Bir Cana Dokunmak...

Eğitim ve öğretmenlik birçok yönüyle ele alınıyor eserde. Her alt başlık Türkiye'nin değerli bir yerinde yapılıyor ve yine aynı şekilde kendini eğitime adamış değerli kişilere ithaf ediliyor. Konular ele alınırken eğitim ve psikoloji ile ilgili ülkece ve dünyaca kendini ispatlamış insanların görüşlerine de yer veriliyor. Eğitim camiasında yer alan örneklerle düşünceler destekleniyor. Duyarlı, güzel fikirlerden yola çıkan bir eser... Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenler ile başlayan sohbet öğrenci öğretmen ilişkilerine, öğretmenlerin özgürlüklerine, öğretmenler odası kültürüne kadar uzanıyor. Temel çıkış noktası "öğretmenlik yapmak" ile "öğretmen olmak" arasındaki fark. Acaba yalnızca öğretmenlik mi yapıyoruz ya da öğretmen olmayı başarabildik mi? Bir öğrenciye adıyla hitap etmenin bile bir köprü kurmaya yetebileceğini biliyor muyuz? Eseri okuma sürecimde beğendiğimiz alıntıları paylaştık. Öğretmenlik yapmayı aşıp öğretmen olmak gerekir.  Öğretmen olmak, mevzuatın ötesinde bir varlık sergilemektir. İnsan öğretirken öğrenir ve böylece öğrencilik ve öğretmenlik dalga dalga birbirini izler. Öğrencilere hizmet etmek demek, aydınlık bir gelecek için insanlığa hizmet etmek demektir.  Öğretmenlikle ilgili samimi sohbetlerin yer aldığı bir kitap diyebiliriz. Başta meslektaşlarımız olmak üzere okunmalı okutulmalı diye düşünüyoruz.

Yayın: 27.04.2023 - Güncelleme: 27.04.2023 13:22 - Görüntülenme: 237